Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces voor het verkrijgen van backlinks. Een activiteit waar iedere webmaster die zich bewust is van SEO mee bezig houdt.

Google baseert de zoekresultaten voor een belangrijk deel op basis van het aantal backlinks dat een website heeft. Hoe meer andere websites naar een bepaalde pagina linken, hoe belangrijker Google deze pagina’s vindt. En plaatst deze vervolgens hoger in de ranglijst. Alleen, hoe komt u aan die backlinks?

Contact op nemen met collega’s of bevriende bedrijven

Dit is een veelgebruikte methode door personen die starten met SEO voor hun website. Ze kennen een bevriend bedrijf of hebben een kennis die ook een website heeft. Door het lief te vragen zijn sommigen van hen vast wel bereid om een backlink te plaatsen naar uw website. Yes!

Dit gaat in de meeste gevallen zeker wel helpen. Alleen waar u naar op zoek bent, zijn website uit dezelfde branche die linken naar uw website. Google geeft dat soort links een betere waardering, waardoor uw positie in Google sneller zal stijgen.

Content schrijven voor andere websites

Stel; u bent een bakker. U heeft heel veel verstand van het bakken van taarten en andere mooie producten. Dan zijn er vast en zeker veel websites te vinden die geïnteresseerd zijn om tips of mooie verhalen van uw hand te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan foodblogs die vandaag de dag erg populair zijn. Dit fenomeen heet guest-blogging. Aan het einde van het artikel dat u schrijft, zorgt u dan voor een link terug naar uw website.

Virale content maken

Door het schrijven van een pakkend artikel, of het maken van een coole video die snel gedeeld wordt op social media, kunt u er snel voor zorgen dat uw naamsbekendheid wordt vergroot. Ook creëert u door het delen op sociale media backlinks. Stel; u bent een loodgieter. In de meeste gevallen niet een beroep waar mensen snel op social media over zullen praten. Maar wanneer u een blog post schrijft met de titel “De 10 smerigste dingen die ik als loodgieter tegen kwam in 2016”, dan kan dit wel zorgen voor een buzz op social media en zo versterkt u uw positie in Google.

 

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden waarop u backlinks kunt genereren.

Als eigenaar van een bedrijf heeft u vast veel om handen. Daarom is het ook fijn als u dit proces uit handen kunt geven. Wij kunnen u hier op twee manieren bij helpen. Door consultancy; wij geven u uitleg hoe u te werk kunt gaan en kunt starten met linkbuilding. Of door u het proces van linkbuilding in zijn geheel uit handen te nemen. Wij helpen u graag.

 
Neem vrijblijvend contact op.

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co