Wat is On Page SEO?

On page SEO en Off Page SEO zijn twee termen die vaak genoemd worden wanneer het gaat over zoekmachine optimalisatie.

Wat is on page SEO

Wat is on page SEO?

De betekenis van On Page SEO is voor mensen die nog niet te maken gehad hebben met zoekmachine optimalisatie vaak een lastig begrip. In het kort gaat het hier om het optimaliseren van je eigen website voor bepaalde keywords waar je voor wil stijgen in Google.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het benoemen van het keyword op bepaalde plaatsen op je website, en het hebben van een overzichtelijke structuur van je website.

Doe je dit op de juiste manier, dan leest Google jouw pagina als een pagina die waardevol kan zijn voor de lezer; de persoon die in Google dát keyword in heeft getypt. Vindt Google jouw pagina waardevol dan geeft het een goede score.

On Page SEO tools

Controleren of jouw pagina een goede On Page SEO heeft voor een bepaald keyword kan geautomatiseerd met een tool, of een checklist.

Tools

WordPress On Page SEO tool
Yoast SEO plugin

Checklist

Brian Dean van de weblog Backlinko heeft een erg goede pagina gemaakt met een checklist die je langs kan lopen om te controleren of je On Page SEO op orde is.

Wat is Off Page SEO

Bij Off Page SEO gaat het vaker over de zaken die niet direct met de website zelf te maken hebben.

In de meeste gevallen wordt hier linkbuilding mee bedoeld. Op deze pagina kun je meer lezen over linkbuilding. Ook kunnen wij je helpen met het linkbuildingproces voor jouw website.

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co