Wat zijn backlinks?

Het fenomeen backlinks isĀ een belangrijke term binnen de SEO wereld. Maar wat wordt er precies mee bedoeld?

Google baseert zijn ranking op een grote lijst met verschillende factoren. Daarbij moet je denken aan: Hoe snel is je de website, wordt de website mobiel goed weergegeven, hoe lang blijven bezoekers op de website, etc. Maar op dit moment is nog steeds een van de belangrijkste het onderdeel backlinks. Op de website Backlinko is er een goed artikel over geschreven met alle factoren die meespelen bij het bepalen van de ranking.

Backlinks zijn links van de website van iemand anders naar jouw website. Google speurt 24 uur per dag met een crawler het internet af naar sites. Wanneer Google op een site een hyperlink aantreft naar jouw website, spreekt dat (in de meeste gevallen) in jouw voordeel. Jij hebt waarschijnlijk een website of artikel wat de andere website interessant genoeg vindt om naar te linken.

Hoe meer je van deze backlinks hebt, hoe hoger je zult staan in Google.

Hoe kom je aan backlinks?

Vragen aan vrienden of bekenden

Door aan vrienden of bekenden met een website te vragen of ze naar jouw website willen linken, kun je op een eenvoudige manier een backlink scoren. Wanneer deze websites niet in dezelfde branche zitten als die van jezelf, zal het niet veel profijt hebben, maar alle beetjes helpen.

Guest posting

Door op andere websites artikelen te schrijven over een onderwerp waar je veel vanaf weet, snijdt het mes aan twee kanten. Je genereert naamsbekendheid doordat je op een website komt te staan die waarschijnlijk al lezers heeft, plus dat je als tegenprestatie vaak een hyperlink in jouw ‘biografie’ mag opnemen.

Andere technieken

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een backlink te verkrijgen. Neem vrijblijvend contact op voor tips over dit onderwerp!

 

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co